Efectul blendului Imortelle și altor 9 UE asupra celulelor pielii

Un nou studiu realizat de către cercetătorii doTERRA a explorat activitatea biologică a nouă uleiuri esențiale și a unui amestec de uleiuri esențiale. A fost utilizată tehnică cromatografiei de gaz și tehnică spectrometriei de masă pentru a determina constituenții chimici și compoziția lor procentuală din fiecare ulei.

Uleiurile incluse în studiu au fost Bergamotă, Coriandru, Geranium, Helichrysum, Patchouli, Petitgrain, Santal, Nard, Ylang Ylang și amestecul Immortelle®.

Utilizând sistemul BioMAP®, cercetătorii au reușit să efectueze un studiu aprofundat despre efectele uleiurilor asupra celulelor pielii umane. Fibroblaste dermice umane au fost crescute într-un mediu de cultură, au fost aplicați factori ce declanșau un răspuns inflamator, apoi celulele afectate au fost expuse la uleiurile esențiale. Oamenii de știință au examinat efectul uleiurilor prin măsurarea schimbărilor a 17 biomarkeri proteici asociați cu inflamarea și remodelarea țesuturilor.

Cele 10 uleiuri esențiale au avut un efect semnificativ asupra fibroblastelor dermice umane inflamate, deși efectele au fost diferite pentru fiecare ulei în parte. Fiecare ulei testat a avut activitate anti-proliferativă puternică și semnificativă. Uleiurile esențiale de Bergamotă, Coriandru și Nard au inhibat în mod semnificativ biomarkerii asociați cu procesele inflamatorii, de remodelare tisulară și a procesului imunomodulator. Uleiurile esențiale Helichrysum, Ylang Ylang și Immortelle au inhibat semnificativ activitatea mai multor biomarkeri implicați în remodelarea țesuturilor.

Aceste rezultate demonstrează că fiecare dintre cele 10 uleiuri esențiale studiate este activ biologic în celulele pielii umane și, probabil, își exercită efectele prin mecanisme diferite. Multe dintre uleiurile esențiale examinate în acest studiu susțîn un răspuns inflamator sănătos, susțîn funcția imunitară normală și grăbesc vindecarea rănilor.

 

 

Bibliografie: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-skin-cells-and-essential-oils

Leave A Reply

* All fields are required