Studiu despre uleiul esențial de Bergamotă

Dacă nu ai un difuzor pe biroul de la serviciu și unul pe noptieră de acasă, nu știi ce pierzi. Un studiu recent realizat de oamenii de știință de la DoTERRA au pus la încercare proprietățile de îmbunătățire care le găsim în  uleiul esențial de Bergamotă, folosit într-un mediu foarte stresant.

Studiile anterioare au furnizat dovezi clare că efectele uleiului esențial de bergamotă poate să  reducă stresul atunci când este inhalat (folosit cu ajutorul difuzorului, pandantiv , brățară aromoterapie), indiferent de mediu. Aceste efecte se consideră că se datorează în primul rând concentrației bogate în monoterapia linalyl acetate și linalool.

Cercetătorii de la doTERRA au urmărit să examineze modul în care se face inhalarea prin difuzie a uleiului esențial de Bergamotă  în sala de așteptare a unui centru de sănătate. În 5 din 8 săptămâni de studiu, patru difuzoare de ulei esențial ce funcționează fără apă au fost puse în sala de așteptare, fără a fi la vedere, și au fost pornite cu 15 minute înainte de sosirea pacienților . Săptămânile 1, 3, 5 și 7 au fost perioade de difuzie a uleiului esențial de Bergamotă, în timp ce în săptămânile 2, 4, 6 și 8 difuzorul a fost umplut cu apă distilată. Cei 57 de participanți au fost rugați să stea în sala de așteptare 15 minute și au fost rugați să completeze un chestionar validat înainte de a intră la consultul ce îl aveau programat.

Un număr de 45 de participanți (grup studiu) au completat chestionarul în timpul perioadelor de difuzie a uleiului esențial, în timp ce 12 participanți au completat chestionarul în timpul perioadelor de difuzie a apei distilate (grup control).. De asemenea, nu au existat reacții adverse la difuzarea uleiului esențial. Aceste constatări au fost în concordanță cu cercetările existente privind influența aromoterapiei cu ulei esențial de Bergamotă în diferite medii.

Ai avut o zi lungă la birou? Copii sunt plinii de energie după o zi de grădi? După cum arată cercetările, câteva picături de ulei esențial de Bergamotă în difuzorul tău este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a te relaxa și reduce momentele de tensiune.

 

 

Bibliografie: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-doterra-bergamot-study

 

 

Leave A Reply

* All fields are required